Kritik

Ja varför har jag så svårt att ta kritik? Speciellt när det är från någon jag känner väl. Ja dagen börja inte alls bra idag alltså det bara kommer för jag börja helt enkelt tänka på mötet igår och då brast allt. Jag fattar inte är det skillnad på köksbiträde och måltidsbiträde? För vad jag har för mig att jag sett, så står det måltidsbiträde och då ska man ändå vara behjälplig vid matlagningen. Just ni står jag bara och glor. Jo jag frågar om hen behöver hjälp det är ju självklart att fråga, men hen behöver sällan hjälp. Så okej jag får inte laga mat, då ska jag ej röra maten eller? Ni hör ju själva hur löjligt det låter! Men det värsta jag vet är när folk säger eller får det låta som man är helt född bakom flötet speciellt när det kommer från en närstående, det är särbehandling, så dom som vet att jag hatar särbehandling och så särbehandlar dom mig själva. Jag funderar på om man kanske ska skaffa en matblogg också? Blir ju dock längre fram för just nu finns knappt tiden till denna. Men när folk särbehandlar mig eller ja jag vet att det blir svårt att läsa till kock. Men va fan jag kan ju inte gå där och glo hela tiden utan att få utvecklas, va då plocka upp varor, sallad, disk och städ det kan jag ju. Ja nu har jag iaf fått veta alla andra har vart så fega och ej vågat säga nåt. Det är ju pga att jag vill laga mat som jag har bytt jobb så mktmen  Här kommer det aldrig bli så, då måste jag läsa till kock. Tycker fortfarande det är konstigt när man fick laga hur mkt mat som helst i Stenungsund. Betyder dock ej att jag vill tillbaks dit jo jobbet eller iaf där min gamla handledare jobbar, hon va ju bara bäst!
 
 
Nu över till matchen, den gjorde min dag bättre iaf då det gick riktigt bra för Sverige. Nästan ännu nöjdare att Tyskland åkte ut, nja kanske inte riktigt bara lite. Underbart när dom hade satt upp en storbildstv här ute, så gött att kolla ute när det är allt för varmt här inne.
 
 
 
Obs bilden är tagen i Uddevalla, men används ändå vid alla Sverige matcher nu :)
Dagens middag blev enkel potatissallad, se nedan :)
 
 
 
Synd bara att jag tappar motivationen till städningen då jag oftast tänker för mkt. Som sagt då kommer oftast allt ut, det där va också en av anledningarna till att jag ej gick på APT-mötet hade inte klarat av att börja böla inför 8 pers, men det hade oavsett kommit. Såpass bra känner jag mig själv. Ont i huvudet får jag också, kan dock ha med värmen att göra, fast jag älskar ju värmen. Fasen ska försöka hitta någon komedi att se på, det enda som får mig på bättre humör just nu. Shit klockan är redan över 20:00 det betyder ganska snart läggdags. 
Godnatt på er alla!
 
 
 

Möte

Japp då va det möte idag på jobbet och som jag misstänkte, man måste vara kock för att få laga mat i denna JÄVLA Ale kommun. Som ni förstår nu är jag inte lite ARGH! Men är det någon som vet när den regeln kom till, att man måste vara kock för att få laga mat? för jag har ju fått laga mat och då hade jag inte ens en anställning vilket jag har nu. Hur funkar det för er, ni som har utflyttad daglig verksamhet, stöd anställning eller praktik, får ni laga mat? I Stenungsund vet jag att man får. Om det finns i någon mer kommun, för då kan jag skylla på att Ale kommun är IDIOTER! Ja jag är arg som ni märker och jag måste få skriva av mig. Så va beredda på att det kan bli mkt gnäll!
Frågan är nu om jag ska läsa vidare till kock, det blir dock svårt då jag endast har betyg från särskolan och dom brukar ju tyvärr ej vara mkt av värde. Men försöka kan man ju alltid och jag tänker göra det. Annars kommer det bli samma skit hela tiden. Iofs det har jag ju egentligen viljat enda sen efter gymnasiet!
 
 
 
Jag vill verkligen laga mat ja på jobbet då. Hemma gör jag som jag vill en då :-p haha! Får jag inte laga mat kan jag inte vara där, ja hjälpa till med annat som ja plocka varor, sallad ja allt för enformig för mig. Ja jag vill inte heller hålla på byta hela tiden, men jag måste få laga mat. Jaja får väl hålla mig till att göra det hemma då. Men som sagt Ale kommun i  ett nötskal eh inte riktigt för jag har ju fått göra mat på vissa ställen! Därför måste jag helt enkelt läsa till kock och bevisa alla nötter där ute att man ej behöver någon jäkla kock utbildning. Va fasen jag gick 4:a år på hotell och restaurang okej 3 då jag började 1:a året med ett basår ( så man kunde se va man verkligen ville göra) nu vet jag ej hur lång en icke sär hotell & restaurang är? Men om jag minns rätt så blir man kock direkt efter utbildningen, någon stämmer det? Jag tror den ligger på runt 3 år kanske? Är det då rättvist att vi som gått sär ska behöva läsa vidare till kock då? Snacka om att man blir trött.
 
 
 
Nu över till något roligare vilket känns dock ganska långt bort just nu. Men fotboll i mån och jag tror Sverige kan göra det bra och att dom har rätt bra chans att gå vidare, när dom va så äckligt nära mot regerande WM- mästarna tyskland. Så jag hoppas att dom är revanschsugna i mån och att det förbannade APT börjar tidigt, vilket jag är rädd för att det inte gör.  Men ni förstår varför jag ej gillar möten nu va? Oj shit ursäkta språket här svor jag mkt, ska försöka bättre mig där.
Jaja bara bita ihop dom sista 10 dagarna :) 
Rätt skönt när man har börjat cykla till jobbet igen :)
Tyvärr får jag ej in beviset, men det kommer nästa gång.

Samhällets fel

Varför, mitt fel? Många påstår det, men det är faktiskt samhällets fel trotts att vi lever på 2000 -talet och en då har folk noll koll. Eller om ja kommunens fel Ale kommun för i Stenungsund funka det ju riktigt bra ( innebär ej att jag flyttar dit ) men däremot ställer jag samma krav att få göra samma saker här, som jag fick i Stenungsund. Men det går sakta och sakta åter alldeles för sakta. Väntar fortfarande på svar vad dom säger var för man ej får laga mat tydligen. Men har gått 1 vecka nu ju, ja jag vet man måste ligga på lite mer än vad jag gör just nu. Men det kommer snart.
 
Men vänta bara, jag vet att jag sagt det förr. Men snart ska dom få höra på ett och annat. Ja inte helt fel i Ale kommun heller för som sagt på vissa ställen ville dom ju att jag skulle få laga mat, det va dock för stressigt. Dock tar det så mkt av min energi, orkar ju knappt till gymmet längre. Förut när jag blev arg va gymmet lockande, men har tappat motivationen helt nu, kanske för att fotbollen och basketen har uppehåll! Jag måste ha nåt som motiverar mig då jag är en tävlingsmänniska, hur gör ni? Tar gärna emot tips.
Nog om det och färdig gnällt!
 
 
 
Avslutar med dagens middag blev jag riktigt nöjd med :)

emmakarolinajohansson.blogg.se

Mitt liv och mina tankar

RSS 2.0