Våga eller inte våga?

Japp det är frågan? Alltså ska jag våga släppa in personalen idag för jag bad om det och dom verkligen fått löst det får jag väl göra ett försök. Men det tar också emot. Jag förstår inte varför jag har så svårt för det. Jo lite som sagt tar dom upp min tid och jag deras. Ja det där har ni redan hört.
Men det är svårt i dom lägerna. Då man klarar sig rätt  bra själv jämfört med alla andra okej iaf dom flesta andra som bor på boendet här nedanför. Ibland är det tydligen lättare att ha en gravare funktionsnedsättning. Varför? Jo allt blir lättare då vad jag har hört, då är det lätt att få löst det med FK ( försäkringskassan) man bara får pengar. Nej så enkelt kanske det inte heller är, men jag tror det kan vara en fördel ibland.
 
Fast jag är en då ganska nöjd med det mesta. Dock gäller detsamma jobbet nä där funkar det ju inte riktigt om man har ett gravare funktionsnedsättning. Men jag menar det blir oftast lättare med FK då. Trotts att jobbet kan vara svårt ibland jag har ju haft rätt svårt att hitta rätt jobb. Kan dock bero på att jag hade ett kanon jobb i Stenungsund. Då ställer jag samma krav i Ale. Ja man känner sig som nåt mellanting eller vad ska man kalla det? För duktig för DV och fast jag vill inte påstå att en anställning är för svår, jag behöver bara hitta rätt ställe och det är ju också på g nu. Trotts bra tider hoppas jag dock ändå lyckas få övertygat FK om att gå ner lite till. Men går det inte så får det väl helt enkelt bli som det blir :)
 
Obs, som vanligt vill jag be om ursäkt för dåligt bloggande. Jag har ej glömt av er men det har vart lite mkt det senaste jo lite har jag glömt av det. Men jag ska försöka bli bättre på det. Sen om jag förhoppningsvis får mer tid efter jobbet så ska det nog gå bättre. Nu ska jag fortsätta ligga dra mig en stund, då det endast återstår 2 dagar kvar av helgen.

Våga erkänna för sig själv..

Ja, det kommer jag aldrig att göra. Ja det kanske stämmer det en person sa att jag undermedvetet tackar nej till hjälp. Trotts att det tog emot att höra. Fast dels har jag faktiskt inte tiden heller. Men hur roligt är det när det kommer upp en massa olika folk? Nej inget jag gillar och dessutom behövs det tid, då dom inte heller har tid. Därför det är bättre utan jag tar bara deras tid och dom tar min. Jag har ju egentligen aldrig velat ha stödet, ingen eh ok några av mina kompisar har stöd, men dom trivs med det vad jag vet, det gör inte jag. Varför måste jag? Ja ok det blir stökigt det vet jag och det kan jag erkänna. Till skillnad från det där med att behöva stöd, har jag dock jättesvårt att erkänna. Men varför?  Jo som sagt jag vill klara mig själv och det gör jag enligt mig själv. Det är ingen annan som blir påtvingad stöd, varför ska jag det då? Iaf ingen "normalstörd" jag måste bara använda det ordet och jag gillar det ;)
 
Kallt men sol är ej helt fel, den behövs. Saknar endast värmen nu. Förlåt jag skulle ju vara positiv detta året så låter det ej. Vänta ni bara det vänder snart. Jag vill helst bara få löst det där med personalen, för jag skäms att tacka nej ännu en gång men jag kan ju absolut inte, när jag verkligen bett om att få stöd på söndagar. Men som sagt det går ju inte för att jag ej är hemma och vardagar kommer också bli svåra. Så jag tror ändå det bästa hade varit utan, eller vad säger ni? Jaja jag ska nog komma på en lösning så småningom. Jaja nu käka sen drar jag till Stenungsund ganska snart :)

Tankar

Vad ska man göra? Har ju verkligen bett om att få hjälp på söndagar. Nu när dom äntligen fixat det kan jag ej, men jag tänker ju inte vara hemma och vara så beroende av dom. Men samtidigt kan jag ej med att tacka nej när jag bett om det, ge mig styrka! Ja jag vet jag låter extremt gnällig, men tro det eller ej, men det är jag inte. Jag bara måste få skriva av mig lite eh kanske blir mkt. Men som ni vet har jag svårt att acceptera hjälp. För jag håller inte riktigt med om att jag behöver den. Jo till viss del fast det tar en då emot, man blir ju så Förbannat bunden. Därför det hade vart enklare själv, då behöver man ej hitta en dag, då bestämmer man en dag själv när man vet att man är ledig. Sen är det dessutom svårt när det är helt ny personal och jag knappt känner dom och det kommer ta tid innan jag släpper in dom. Hon sen tar det ju tid innan jag släpper in någon annan av min familj mm. Kan ju va lite pga att det är så stökigt ibland. Det kommer lösa sig så småningom.
 
Ja och som ni har förstått så blir det väl ännu ett jobb byte, dock kommer tiderna bli så mkt bättre och jag kommer förhoppningsvis bli ledig en dag till i veckan om allt går som det ska. Så det ska nog bli bättre. Det är dock lite fler möten och intyg från läkare som behövs., ja ni flesta förstår nog hur det är med FK och allt det där.
Jo jag vet att det är stökigt men även det har en del sagt att jag ej ser, MEN JAG SER FAKTISKT! Är snarare så att jag prioriterar träning sen tar jag hand om lägenheten när jag har tid, vilket är sällan just nu. Dels därför jag gärna åker och tränar då det ändå är en bit till Kviberg från Nödinge. Men bara så skönt att komma bort härifrån och endast fokusera på basket eller fotboll också såklart. Alltså jag menar att då tänker man inte så mkt på allt annat runt omkring, dessutom umgås med kompisar samtidigt.
 
Japp nu måste ladda för sängen ganska snart. Dock måste även mobilen ladda och då kan jag ej lägga mig....GÄSP!
Så jag säger godnatt & sov gott nu!

emmakarolinajohansson.blogg.se

Mitt liv och mina tankar

RSS 2.0